• Herbaty BIO
  • Wszystkie produkty

RAINFOREST BLACK TEA- wietnamska czarna herbata

Ekologiczna wietnamska czarna herbata liściasta.

HERBATA LIŚCIASTA

Herbata ekologiczna
PL-EKO-04
Pochodzenie:
Wietnam
  • Składniki:

    czarna herbata*(100%).

    *z uprawy ekologicznej

  • Jak parzyć klasycznie:

    HERBATA – 2 g
    TEMPERATURA95°C
    WODA – 200 ml
    CZAS – 2 min

  • Parzenie w stylu gongfu:

    HERBATA – 4 g
    TEMPERATURA95°C
    WODA – 100 ml
    CZAS – 10 sekund (kolejne parzenia + 5 sekund)

  • Smak:

    miodowy, głęboki, lekko owocowy

Smak z lasów deszczowych

 

Herbata z Wietnamu to odzwierciedlenie rozwijanej od kilku tysięcy lat tradycji. Herbaciane drzewa są wysokie i rosną głównie w północno-wschodnim, górzystym regionie kraju, w dzikich lasach deszczowych. Panuje tam specyficzny klimat i roślinność, drzewa mają duże, jak na herbatę, liście. To wszystko sprawia, że jej smak różni się od innych czarnych herbat. Dzięki tej formie uprawy zyskuje swój miodowy, głęboki, lekko owocowy smak.

Dla herbacianych nerdów 🤓

 

Zbiór: majowy
Kultywar: dziki / lasy deszczowe
Gradacja: OP
Pochodzenie: Yen Bai / Wietnam
Produkcja: więdnięcie, rolowanie, utlenianie (fermentacja 100%), gradacja.